Το Κουτούκι τής Ελένης | Νέα
315
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-315,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Νέα

Φαγητό σαν στο σπίτι σου, ανάμεσα σε παραθεριστές, προσκυνητές και ντόπιους. Η θέση Μαγέρικο με τα όλα του, είναι το Κουτούκι της Ελένης Θεοδώρου, που βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου. Η ατμόσφαιρα Σε ένα πανέμορφο, νησιώτικο σοκάκι, στολισμένο με γεράνια και βασιλικά και παραθυρόφυλλα ζωγραφιστά,...

Σ’ ένα οινομαγειρείο του 1812 γεμάτο αναμνήσεις ήλθε το 1995 η Ελένη Θεοδώρου, -Τηνιακή στην καταγωγή- από την Αθήνα στην Τήνο με την οικογένειά της για να φτιάξει τη φωλιά της. Αυτό το κουτούκι, που κάποτε ήταν στέκι φαγητού και έμπνευσης περιηγητών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, που...

Με το που βγαίνουμε λοιπόν από το καράβι, κομμάτι πεινασμένοι, αναζητάμε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες της χώρας που διαφημίζεται ως η καλύτερη. Αυτή δεν είναι άλλη από «Το κουτούκι της Ελένης», που είναι χωμένο σε ένα γραφικό στενάκι πολύ κοντά στο λιμάνι και...

This colourful, rustic little place is on the narrow taverna-packed lane veering off the bottom of Evangelistria. The menu bursts with local flavours. Try fresh cheeses, fish soup, artichoke pie or the delicious fritters made from fennel leaf. Go to Lonely Planet...

Αν και το μαγαζί υπάρχει εδώ και δεκαετίες στο νησί, στον ίδιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή του διεύθυνση συνεχίζει μια παράδοση με καταπληκτικούς μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές! Συνίσταται ανεπιφύλακτα!   Περισσότερα...

Ζεστός χώρος, που λειτουργεί σαν ταβέρνα από το 1853. Ζεστή μικρή σάλα με χοντρούς πέτρινους τοίχους αλλά και τραπεζάκια έξω στο γραφικό πλακόστρωτο σοκάκι. Θα απολαύσετε πολλούς ψαρομεζέδες αλλά και μια σειρά μαγειρευτά της τηνιακής κουζίνας, που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα. Σπεσιαλιτέ οι μαραθοτηγανίτες,...

Υλικά 10 αγκινάρες καθαρισμένες 1-2 πράσα 1 ξερό κρεμμύδι 1 ματσάκι άνηθο 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3 αβγά 1 κούπα γάλα 200gr κίτρινα τυριά 100γρ ανθότυρο Τήνου ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι   Εκτέλεση Σοτάρουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια με το ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, κολοκυθάκια και καρότο μαζί με λαδάκι για να μαλακώσουν και να δέσουν. Μετά τα τοποθετούμε σε...