Το Κουτούκι τής Ελένης | Γαστρονόμος
337
post-template-default,single,single-post,postid-337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Γαστρονόμος

Γαστρονόμος

Φαγητό σαν στο σπίτι σου, ανάμεσα σε παραθεριστές, προσκυνητές και ντόπιους. Η θέση Μαγέρικο με τα όλα του, είναι το Κουτούκι της Ελένης Θεοδώρου, που βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου. Η ατμόσφαιρα Σε ένα πανέμορφο, νησιώτικο σοκάκι, στολισμένο με γεράνια και βασιλικά και παραθυρόφυλλα ζωγραφιστά, μας υποδέχτηκαν τα χαμογελαστά κορίτσια του σέρβις.

Το φαγητό Η Ελένη, μαγείρισσα από καρδιάς, ετοιμάζει στο κουζινάκι της εδώ και μια εικοσαετία, πιάτα μαμαδίστικα. Ταΐζει προσκυνητές και παραθεριστές, αλλά και ντόπιους όλων των ηλικιών. Δοκιμάσαμε την signature, κρεμώδη αγκιναρόπιτά της (με γεύση-μνήμη σαν α αλα πολίτα) κι αρωματικούς αγκιναροκεφτέδες, το σκοδροτυράκι της με ζυμωμένο πέτρωμα (ντόπιο τυρί), λιαστές τηγανιτές ντομάτες, όλο ουσία ψαρόσουπα, λαχανοντολμάδες κι αμπελοντολμάδες μέγκλα.

Φημισμένο είναι το σαβόρε της με φρέσκα ντόπια ψαράκια, αλλά και το εμβληματικό, τηνιακό πιάτο με τα κοκκινιστά πιτσουνάκια που πρέπει να προπαραγγείλετε αν θέλετε να γευτείτε. Για επιδόρπιο ζητήστε να σας στείλουν από το διπλανό, “Κυριακάτικο” καφενείο, μια γενναία μερίδα λουκουμάδες με μέλι ή παγωτό.

Περισσότερα